Våran träning

Träningen är den fyller den mesta tiden av våran vardag. Och just nu är det agilityn och freestylen som prioriteras. Även fårvallning är någonting som planeras komma igång på riktigt under den närmaste tiden.
Träning av någon form blir det varje dag och lite kortfattat brukar vi en vanlig dag köra mellan två till fyra timmars motions träning, samt mer eller mindre psykisk träning. Allt i från små trick inlärningar till träningar på klubben, i skogen eller i fårhagen.

Freestyle är något som vi har hållt på med från träningsdag ett. Och agilityn startade vi med strax där efter.
Vallningen är däremot något nyare. Något vi testade på först sommaren 2010. Och det första mötet med fåren var helt klart en lyckad introduction. Och ett starkt bevis på hur mycket vallning den lilla Berger tiken faktiskt har i blodet. På ett kontrollerat sätt med få övergångar till jakt arbetade hon intesivt med att hålla i hop fårflocken. Ja, där fann hon sig väldigt snabbt. Och därmed var också vallningen igång.

Den största utmaningen i våran träning har varit Boukas miljön och ljudkänslighet. Något som har gjort att vi den första tiden främst riktade in oss på att skapa en stark kontakt och ett bra samarbete mellan mig och henne. Samt övningar för att stärka hennes självkänsla och självsäkerhet. Korta, roliga pass, följt av både bakslag och framsteg. Framstegen i de olika momenten var inte det viktigaste.
Men träning gav färdighet och våran ralation stärktes. Självkänslan växte och träningen utveklades. Och trots att vi fortfarande möter många svåra situationer även nu, har hon lärt sig att koppla bort en hel del när det väl kommer till träning.

Träningen går numera frammåt för varje dag och målet är att så snart som möjligt komma ut på tävlingsplanen..


Kurser                                                                   

.:PÅGÅENDE:.


.:KOMMANDE:.


.:AVSLUTADE:.
Freestyle nybörjarkurs
Slalomkurs
Agility fortsättningskursStart datum


 2010-10-01
2011-01-28
2011-04-12


 


Instruktör


Agnes Mohlin
Malin Tångring
Yvonne Ahlin
Arrangör


Agnes Mohlin
ÖBK
ÖBK