Med löpskydd och tratt ligger Bouka just nu rakt och och ner på golvet och sussar. Både hon och jag är helt slut och jag förstår igentligen inte varför jag inte ligger och sover jag med.
I alla fall.. det här har verkligen varit en toppen helg. I fredags blev vi upp plockade av Annette och sen har det bara rullat på.
Det absolut roligaste var nog ändå vallningar. Det har tyvärr inte blivit särkillt ofta, men nu var det äntligen dags igen! Och med glada hundar, varma kläder och en fårhage som slutade med en stor härlig lerpöl blev det såklart en toppen dag. Behöver jag nämna att ingen lyckades komma därifrån utan att ändra färg. Isacq bröt starkt mot rasstandarden: "Fläckar i avvikande färg på mer än en tredjedel av kroppen" ..
Picture
När det gäller Boukas vallning blev jag faktiskt väldigt förvånda över hur hon betedde sig i hagen. Förra gångens vallning blev inte alls så som jag tänkt mig och jag ångrar skarpt att jag inte bröt. Dom använde aldeles för hårda metoder och ja, det nog inte så svårt att gissa vad hon sa när hon såg får den här gången. Hon förerog helt enkelt att knalla runt och äta får skit i stället. Dom där fåren ville hon inte ha med att göra!
Ja, riktigt osäker var hon faktiskt i början och inte alls så där taggad som hon brukar. Och det gjorde faktiskt riktigt ont att se! Det här var i alla fall första gången av dom tre gångerna vi var in. Andra gången fick vi som tur var ändå upp henne rejält gemfört med första gången. Och stundsvis vallade hon faktiskt riktigt, riktigt fint! Tredje gången tog tröttheten över och det var lite jobbigare igen.

Okej, jag ångrar verkligen förra gångens vallning!.. men om vi ser det från vad det är, så är jag ändå riktigt nöjd med hur det gick i lärdags för tjejen! Och ja, nu är det bara att jobba på och påminna henne om hur roligt hon tycker att det är  :)

Vi fortsätter med söndagen och då var det brukshunds klubben som gällde. Skrivar jobb för Annette och publik jobb för mig. Vi stötte dessutom oväntat på Susanne och Luppe som ställt upp i lydnads ettan! Super roligt var det att träffas igen!
Efter tävlingen släppte vi även ut våra egna hårbollar och nötte lite agility hinder och körde lite lydnad. Bouka passade dessutom på att flörta lite hanhund och visade stolt upp vilken fin löptik hon var. Hm.. ja, hon var ganska duktig på att skämma ut oss en liten stund där. Rakt in mot hög löpet.. och en vecka med koppel längd från alla hanhundar ser det nog ut att få bli. Nåja.. förutom det gick träningen faktiskt kanon. Både lydnaden och agilityn! :)

Jag kan inte annat än tacka Annette för en super roligt helg!
Jätte trevligt har vi haft och det där måste verkligen göras om! :)Klicka på någon av bilderna för att komma till bilderna..
Picture
Picture
Picture
10/25/2010

Du, jag måste fråga. Varför är det så sjukt många som dreadar sina poil long's? :)

Reply
10/25/2010

Vad skönt att det gick bättre efter en stund! Om det är något jag lärt mig av Urax gneom åren så är det att "hårda tag" bara gör allting värre. De är lite veka. Annat är det med papillonerna, Remus måste man ryta åt ibland när han lullar omkring :)

Som svar på ovanstående kommentar så tror jag att många dreadar sina pl för att det är bekvämt, man orkar inte borsta och så. Sen är det ju snyggt också :) Dock vart Urax aldrig sådär som jag ville ha dem så de åkte för någon månad sedan :)

Reply
10/25/2010

har ni färgat pälsen på hunden O.O

sv: har inte sett den, men ja vill. den verkar så otroligt söt. hihihi
jaa, det har jag :) <3

Reply
10/25/2010

sv: men ja tänkte, den e väl inte sådär ljus ? ;o

haha, ja har inget speciellt planerat just nu under lovet faktiskt :)

Reply
10/26/2010

sv: haha, okej.
jaadå, absolut. vilken dag? kan när som helst just nu iaf. dock inte på fredagen nästa vecka. eller iofs.. ja hade tänkt åka och träffa en kille då. ska se när han spelar fotboll o så. men ja vet inte om ja får med mig bella, o elin kan inte.. och ja vill inte åka själv. för jag hittar inte dit, och det är enklare att vara vilse när man är två, hahaha. du kanske kan följa med? om inte bella ställer upp liksom. om du vill och har tid då :)

Reply
Sussie & jyckar tre...
10/26/2010

Trevligt att träffas så oväntat...
Luppe blev nog VÄLDIGT kär i den tuffa tjejen som bjuder ut sig på detta vis :)

Roligt att Bouka kom ihåg mig och blev lite glad att träffa mig, fast hon kanske fjäskade så att jag snabbare skulle hämta Luppedusen åt henne.....

Ha det gott!!

Reply
10/26/2010

sv: aa, jo, precis. annars får ja väl tvinga med mig bella iaf, hihihi x)

ReplyLeave a Reply.