..helt perfekt, på just ditt sätt!!
Picture
 
En vecka kvar och det är så sjukt mycket att göra. Inlämningsuppgifter, prov, nationellt prov, beteendestudie.. om en vecka ska allt vara klart. Då ska slutbetygen vara satta och jag tar studenten. Och jag vill inget annat än vara nöjd med det jag har åstadkommit!

Idag har det alltså blivit en aldeles för lugn dag för Bouka. Stackarn har fått stått ut med mig som inte har gjort mycket annat än att pluggat. Lite klickerpass har det i alla fall blivit i plugg-pauserna, även om det nu inte ger mer än minimalt. Men det är inte så mycket att göra, snart är det över och då har vi hur mycket tid som helst!

Nåja, nu hinner jag inte skriva så mycket mer. Dags att springa ut på en promenad med Bouka och sen tillbaka till skolarbetet.
Längtar till nästa vecka!


             Bjuder på en bild på trollet från i veckan.. gissa djuret!? ;)
Picture
 
Mellan allt plugg roar vi oss idag bland annat med att träna på det relativt nya tricket "backa" som just nu tar stora steg frammåt. Bouka är helt med på sin uppgift och nu ökar vi succesivt avståndet. Vi kör även enkla stadga övningar i ligg inför starterna i agility.. 
 
Börjar med att tacka så mycket för alla kommentarer om bilderna från helgen! Både här och på facebook.. så roligt att det uppskattas :)

En annan bild, som illustrerar vår hopp debut riktigt bra är den här bilden som Micke tog på oss i helgen. Exakt sådär förvirrat kändes det ibland ;) även om vi just här nu visserligen var påväg runt för att återta rätt riktning efter ett litet missförstånd. Men jag måste erkänna att det är en ganska härlig bild!

Ja, här har vi ett exempel på hur en agility debut kan se ut ;) ..


Foto: Micke Eliasson
Picture
 
En helg om året, två dagar fulla av underbara människor och galna Bergers. Äntligen var det dags för året Bergerträff! Och jag säger bara - stort tack till alla er som har lagt ner både tid och arbete för att få helgen att gå ihop!

Halv åtta på morgonen i lördags stod Bouka och jag redo på Brommaplans station. Trötta, men minst sagt taggade inför dagens rasträff! Vi blev plockade av Ann-Sofie och snart bar det av med hundar och packning i riktning mot Rimbo..

Det var ett mysigt ställe som vi anlände till efter en inte fullt så rak ditväg ;) Fullt av underbara, galna Bergers på ett och samma ställe. Kan inte bli bättre!
Valparna var redan i full gång i ringen medan vi bosatte oss med stolar och burar. För vår del var det över en timme kvar fram till jag och Bouka skulle in i ringen, allstå gott om tid att gå runt och hälsa på alla. Det är alltid lika roligt att träffa både vänner och bekanta, vissa som man dessutom bara ser vid just den här helgen per året!

Utställning följde efter att hanarna gjort sitt i ringen. Min och Boukas officiella debut! Trots en inofficiell utställning i bagaget kan jag inte påstå att jag var så mycket mindre förvirrad idag. Då är det tur att man har vänner som hjälper än!
Bouka skötte sig jätte bra, trots att domaren var lite läskig även den här gången. Att springa i ringen var däremot super skoj! Vi slutade på en andra plats efter ett "Excelent" med bra kritik. Himla roligt med bra kritik, men gladast är jag egentligen över att Bouka tacklade situationen galant! Det bästa resultat som jag kunde få :)

Lördagen fortsatte med hundsnack, härlig gemenskap och även chansen att göra Test de Comportement med sin hund - ett beteende test som är framtaget av den franska rasklubben för de pyreneiska raserna. Bouka reagerade vid de flesta bitarna på önskvärt sätt och slutade på 17 poäng av 20. Ett intressant och roligt test!
När vinnande ekipage hade lämnat utställningsringen avslutades kvällen med middag, innan vi sedan drog oss hem för att ladda upp inför söndagens fortsättning.

Rasträffen fortsatte följande dag på Österåkers BK. Nu med agility och lydnad i fokus! Fullt ös och ännu en rolig dag väntade! Sol hela dagen dessutom, perfekt! Lite synd är det bara att inte är fler dyker upp en sån här dag, utställning verkar vara det mest lockande för många.

Vid tio tiden satte tävlingarna igång, lydnads ekipagen var först ut. Nybörjare såväl som lite mer rutinerade hundar, duktiga allihop. Därefter var det dags för agility tävlingarna och det var dags för ännu en debut för mig och Bouka. Målet var att ha skit kul och ta oss igenom banan. Snyggt eller mindre snyggt, det kvittar.
Jag måste erkänna att jag var riktigt nervös i början, trots att det var hemmaplan för oss båda. Redan vid starten klumpade jag till det och talade tydligt om att det var något konstigt på gång, vilket självklart hade sin påverkan! Det blev en hel del överslagshandlingar och vi fick lov att hoppa över delar av banan. Disk blev det redan vid slalomet som inte gick alls idag. Men trots allt nådde vi vårat mål - ha skit kul och ta oss igenom banan(vi tog åtminstånde första och sista hindret ;)) Och jag kan inte vara annat än nöjd med det. Vi gjorde vårat bästa och någon gång ska vara den första. Nu har jag dessutom en tydligare bild över hur både hon och jag reagerar och jag vet vilka delar som jag framför allt ska tänka på till nästa tävling. Längtar redan!

Det var många duktiga ekipage under dagen i både agility och lydnad. Extra grattis säger vi till Micke och Speed som blev klubbmästare i lydnad och Yvonne och Lifa, klubbmästare i agility!

Precis som lördagen bjöd även denna söndagen på en underbar dag och många skratt. Riktigt nöjda lämnade vi Österåkers BK på eftermiddagen, både jag och Bouka bra trötta efter helgens alla aktiviteter. Även om tjejen(till skillnad från mig) självklart kvicknade till igen efter bara ett liten stunds sömn ;) 
Det har varit en otroligt rolig helg! Återigen tackar jag alla ni som har ordnat allt den här!


Självklart hängde kameran med! Länkar till helgens album..

Bilder dag 1 - Utsällning
Bilder dag 2 - Agility & Lydnad
Picture
Picture
Picture
 
Då vi åker på klassresa i morn var det idag sista träningstillfället inför agility tävlingen på söndag. Vi kommer med största sannorlikhet inte att sätta varken däcket eller platten, men vad gör det.. när målet är att ha roligt!

Däcket och starter blev det av denna gång. Platten hade vi också behövt träna på, men då det kommer krävas mer än ett träningstillfälle låg det inte på prioritet-listan.
Förutom att platten och däcket inte är helt färdigt har jag känslan av att det kan gå helt okej på söndagens hopp-debut på rasträffen. Målet är som sagt inte mer än att ha roligt och att hålla sig på banan ända in i mål. Ett yppeligt tävling-tränings tillfälle.. och det ser vi fram emot!

Nu är det inte långt kvar till rasträffen. En helg full av aktiviteter och roligheter med våra galningar till hundar! .. Men som sagt, innan dess åker jag på klassresa. Och i morgonbitti sitter jag på bussen påväg mot två dagar i Göteborg. Bouka blir kvar i Stockholm med mamma och laddar upp med promenader inför helgen. Men två dagar kommer att gå fort .. sen är det äntligen dags för rasträff!
 
Efter kvällens agility kurs ligger vi nu trötta och nöjda, mer än redo för lite sömn inför morgondagen!

Om jag tänker efter var nog kvällens sista runda på banan det hittills bästa varvet under hela kurstiden. Självklart fanns småsaker att tänka på, men förutom det och att Bouka var något skeptisk mot de blåa tunnlarna gick det kanon. Alla byten satt och jag är i helhet ganska nöjd med min handling.. Bouka är jag ännu mer nöjd med!

Ikväll fokuserade vi på byten. Vi testade även på blindbyten, helt nytt för vår del. Jag kan inte påstå att tjejens fokus var på topp riktigt alla gånger idag, men större delen av kvällen körde hon på kanon. En komunalresa från skolan strax innan träning hade sin påverkan på damen och av den anledningen kan jag ju inte vara annat än nöjd med kvällens prestation!

För övrigt kunde vi inte ha mer tur med vädret! Vi åkte dit med åska och hem med regn. Träna gjorde vi med solsken! :)
Picture
 
Två aldeles för lugna dagar har det blivit för Bouka medan jag har knaprat alvedon under feber tillstånd. Världens tråkigaste matte!
Mellan febertoppar och vila har jag gjort så gott jag har kunnat för att trötta ut tjejen åtminstånde lite. Många, korta och roliga trick pass! Självklart långt i från tillräckligt, men bättre än ingenting :)

Efter ett par välbehövda timmar sömn mådde jag åtminstånde lite bättre idag. Långpromenaderna var fortfarande strukna, men en liten sväng orkade vi oss ut. Givetvis väldigt uppskattat och Bouka sprang stundsvis som en galning! 
Det är så oerhört tydligt hur tjejens aktiveringsbehov, utan riktig fysiska stimulansen aldrig blir helt tillfredställt. Det spelar så gott som ingen roll hur mycket det lilla Berger huvudet får jobba(med undantag från vallning), utan att benen får utlopp för sitt spring förblir det en stor bit som fattas. Extra bekräftat blir det dagar som dom här. Nu längat vi ut till skogen!
Picture
Picture
Picture
 
Idag 14/5-11 somnade denna underbara och älskade lurv in. Det är omöjligt att ta in att det faktiskt har hänt. Så oerhört saknad! R.I.P
Tänker på dig Annie!
Picture
 
Igår tillbringade Bouka kvällen med mamma, medan jag själv satt på hovet där arenan fylldes av folk. Hundintresserade som kom för att se den amerikanska hundrehabiliteraren Cesar Millan från "mannen som talar med hundar". En person som jag själv har blandade åsikter om, men självklart även jag såg fram emot att lyssna på.

Biljetterna var en julklapp och nu satt vi snart på hovet i stockholms innerstad. Fem minuter sena efter att ha suttit i kö och virrat runt en stund efter parkeringplats.
Som sagt har jag en lite blandade åsikter om den här mannen och jag är själv inte så där över förtjust i en del av hans metoder. Samtidigt som jag gillar en del av hans tankesätt. Och precis som allt annat snappar man åt sig dom saker som man tycker är bra. Det finns alltid någonting att lära av allt!

Kvällen höll på fram till tio tiden och var uppdelad i två akter, både praktiskt och teoretiskt. Även om han inte la fram något nytt eller anorlunda teoretiskt sätt var upplägget snyggt gjort och det var trots allt roligt att se. Den bästa delen var nog hans imitationer av amerikanerna. Showa kunde han utan tvekan! En stor faktor till att det var riktigt roligt att kolla på. Och hans son njöt som bara den av att vara i centrum, när även han väl fick chansen att komma fram ;)
Utöver den teoretiska biten togs det in en del test-hundar på scenen varav tre ekipage med "problem hundar". Förutom hans kända teknik för att få hunden att gå fint i koppel var det vad jag såg inga större konstigheter. Och självklart var det intressant att se hur han jobbar live, utan en massa bortklippta scener!

Det var en rolig kväll på hovet.. och inte minst bjöds det på en hel del skratt!
Picture